Vi bjuder på superstarka D-vitamin

När du blir medlem hos oss bjuder vi på en hel månads förbrukning av vår superstarka D4000. Du betalar inte ens portot.

Ingen bindningstid - Ingen uppsägningstid - 14 dagar returrätt. Första månaden gratis (därefter bara 59 kr per månad)

Därför behöver du D-vitamintillskott

Vanligaste tecknet på D-vitaminbist är trötthet, värk och muskelsvaghet.
Det finns forskning som visar att D-vitaminbrist är en bidragande orsak till flera olika sjukdomstillstånd som cancer, diabetes, autoimmuna och neuro-psykiatriska sjukdomar. Anledningen till att vi riskerar brist i Norden är att D-vitamin inte finns i riklig mängd i maten, utan det mesta av vårt D-vitamin får vi istället i oss via solens bestrålning av huden. För att vi ska kunna producera vårt eget D-vitamin behöver vår hud exponeras för ultraviolett ljus av typen UV-B. Eftersom UV-B-strålar filtreras bort i atmosfären när solen står lågt är det i praktiken bara under sommarmånaderna som vi kan producera vårt eget D-vitamin i nämnvärda mängder.

Vad är Vitamin D

D-vitamin är ett samlingsnamn på en grupp steroider som är vitaminer. Vitamin D₃ finns hos djur och vitamin D₂ finns hos växter. Människor får vitamin D₃ genom att kolesterol i huden bildas till vitaminet, under påverkan av ultravioletta strålar från solen. Vitamin D₃ kan även tillföras via kosten.

D-vitaminbrist?

För lite sol ger brist på D-vitamin.
D-vitamin är i princip det enda näringsämne som vi i Sverige riskerar att få i oss för lite av, förutsatt att vi äter en normal kost och är friska i övrigt
Vissa märker inte att något är fel, medan andra kan känna sig trötta, uppleva värk i skelettet och muskelsvaghet. I vissa fall kan D-vitaminbrist gå så långt att du får krampkänningar, svårt att gå, känner dig nedstämd och får problem att koncentrera dig.

D är viktigt tillskott

Fördelar med D-vitamin:

  • Stärker tänder och skelettet
  • Förbättrar immunförsvaret
  • Upprätthåller en normal muskelfunktion
  • Förebygger benskörhet

D-vitamin bidrar till starkare ben och tänder, genom att bibehålla nivån av kalcium och fosfor i kroppen. Vitaminen reducerar även osteoporos. Det är därmed inga tvivel om att D-vitamin är viktig, och du behöver mer än bara solen som källa till vitaminen om du bor i Sverige!